Tom Helsen loopt weg bij MIA’s: ‘Gevoel van leegte en oppervlakkigheid overviel me’

Gepubliceerd op Auteur: koenarchief

https://www.demorgen.be/tv-cultuur/tom-helsen-loopt-weg-bij-mia-s-gevoel-van-leegte-en-oppervlakkigheid-overviel-me~b7f0be44/?fbclid=IwAR3Jt_ovwcLyAioXp65-gdZZZxyCXqaKFk_ShnGl4Xx1h6bWdAYv-f3N8qI

Tom Helsen loopt weg bij MIA’s: ‘Gevoel van leegte en oppervlakkigheid overviel me’

2 mei 2022, 10:47
Tom Helsen is zaterdagavond na een kwartier opgestapt bij de MIA’s. ‘Er overviel me plots een gevoel van leegte en oppervlakkigheid: ik wil hier niet zijn’, legt de zanger zelf uit op zijn Facebookpagina.

Helsen benadrukt dat hij er geen “bittere klaagmail” van wil maken. “Ik voel me heel goed in mijn vel en ben enorm dankbaar voor wat ik muzikaal allemaal meemaak. Muziek is zoiets moois: het schrijven, het harde werk, het opnemen, het samenwerken met mensen, het live spelen en mensen echt raken. Ik heb een heel mooie job!”

“Maar al wat er rondhangt… Het competitieve, het vergelijken, het niet tevreden zijn met wat je hebt, het neerkijken van de ‘coole muziekliefhebbers’ op de commerciëlere, het de andere niet gunnen… Ik ben dat allemaal een beetje beu.”

‘Mij ga je hier niet meer zien’

Voor de duidelijkheid: Helsen draagt de MIA’s een warm hart toe. “Ik ken er veel mensen die er achter de schermen een supershow van maken en ik ken ook veel van de aanwezige muzikanten zelf. Ze doen allemaal prachtig werk, echt chapeau.”

“Maar ik wil mijn muziek nooit in een competitie gooien, ik vind dat eerlijk gezegd nogal bullshit. Ik wens iedereen van de MIA’s enorm veel succes toe, maar mij ga je daar niet meer zien. Zelfs niet als ik ooit zelf genomineerd word.”

Over de vrijgekomen tijd hoefde Helsen alvast niet te lang na te denken. “Nu ga ik een pintje pakken in Leuven”, klonk het.