Niet te missen op tv en Netflix vanavond | De Morgen

Gepubliceerd op Auteur: koenarchief


Tv-tips voor vanavond

Thomas Vanderveken in het spoor van de Vlaamse Meesters in ‘Weg van het meesterwerk’. Beeld VRT

Elke dag tipt de tv-redactie van De Morgen de beste en meest opvallende programma’s van de dag en ontdekkingen op Netflix, Play More en co. Het volledige overzicht van de ‘gewone zenders’ vindt u in de .

Het gezin

Ruben, de zoon van een West-Vlaamse slager, krijgt de eerste autorijles van zijn vader Johan, maar het loopt meteen fout. De kleine Lily-Roos ontmoet voor het eerst haar pasgeboren zusje Roxeanne. En Baptiste bereidt zich voor op een paar dagen weg van huis. De jonge voetballer met een beperking neemt met zijn school deel aan de Special Olympics.

Om 20.35 uur op één.

Het gezin Beeld rv

Weg van het meesterwerk

‘De korenoogst’ (1565) van Pieter Bruegel de Oude hangt in het Metropolitan Museum of Art, New York. Het schilderij toont een typisch Vlaams, landelijk tafereel, maar het werk doorkruiste zowat heel Europa. Thomas ontdekt dat het meesterwerk van Bruegel in Antwerpen ooit als onderpand diende voor een belastingschuld. Een toevalligheid die de hele verdere geschiedenis van het werk zou bepalen.

Om 21.20 uur op Canvas

Lees ook het interview met Thomas Vanderveken: ‘Van Eyck is onze Michelangelo’

Beeld © VRT – Sylvester Productions

(h)ALLOOMEDIA

Luk Alloo brengt op zijn hele eigen manier een mediadagboek op tv. Wat gebeurt er in bekend Vlaanderen? Wie is waar mee bezig? Wie zegt wat over wie? Luk houdt Bekende Vlamingen naast een micro ook een spiegel voor en deinst er niet voor terug ze in een heel verrassende situaties te zetten.

Om 21.50 uur op VTM

Luk Alloo Beeld rv

Het beste van de streamingdiensten:

13 Reasons Why – seizoen 3

Serie. In het derde seizoen worden de scholieren alweer geconfronteerd met het volgende verschrikkelijke drama. Bryce Walker is vermoord. Zijn moeder heeft dit seizoen maar één doel: erachter komen wie verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon. De spanningen rondom de zoektocht naar de dader eisen zijn tol.

Te zien op Netflix.


The Family

Docureeks. The Fellowship, ook bekend als The Family, is een christelijke organisatie die in 1935 in de VS werd opgericht om beleidsmakers informatie over de Bijbel, het christendom en ‘spirituele steun’ te geven. Het doel van The Fellowship is om de scheiding tussen kerk en staat zoveel mogelijk terug te schroeven. En daartoe probeert men zoveel mogelijk politici aan zich te binden: ook met de regering-Trump onderhoudt The Family nauwe banden. Nieuwe leden van de organisatie moeten een eed van geheimhouding zweren, maar de makers van deze vijfdelige docureeks zijn er toch in geslaagd een blik achter de schermen te werpen.

Lees ook: Deze docu deed me harder gruwen dan eender welke reeks op Netflix

Te zien op Netflix.


Mindhunter – seizoen 2

Serie. In het eerste seizoen van het meesterlijke Mindhunter vertelde regisseurproducer David Fincher (Zodiac) het verhaal van de FBI-gedragswetenschappers die de psyche van seriemoordenaars probeerden te doorgronden. Komen aan bod in seizoen 2: de beruchte kindermoorden die de zwarte gemeenschap van Atlanta teisterden van 1979 tot 1981, de naar eigen zeggen door een demon bezeten moordenaar Son of Sam, én übercreep Charles Manson, die hier wordt gespeeld door dezelfde acteur die hem gestalte geeft in Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in… Hollywood.

Te zien op Netflix.


Vice

Film. Hij zette na de aanslagen van 11 september 2001 veel meer dan George W. Bush de lijnen uit in de war on terror. Vice laat zien hoe Cheney zich kon opwerken tot vicepresident en welke gevolgen zijn maatregelen hadden voor de vrijheid van de gewone Amerikanen en de stabiliteit van de wereld. Maar de belangrijkste troef van de film is natuurlijk Christian Bale, die een griezelig perfecte Cheney neerzet.

Te zien op Proximus TV & Telenet Play.


Missing Link

Film. Een mooie animatiefilm over een victoriaanse ontdekkingsreiziger die op zoek gaat naar de ontbrekende schakel in de evolutie van de aap naar de mens. In 1886 krijgt de Britse Sir Lionel Frost een brief waarin gewag wordt gemaakt van een ‘Sasquatch’ – een mytische primaatsoort die half mens, half aap is – die zou leven in het noordwesten van Amerika. Wanneer hij hem vindt, vertelt het wezen dat hijzelf de brief heeft geschreven omdat hij Frosts hulp wil bij de zoektocht naar zijn familie, de Yeti’s uit het Himalayagebergte. Ze vertrekken samen op reis en worden tijdens het avontuur natuurlijk goede vrienden. 

Te zien op Proximus TV & Telenet Play.


A Star is born

Film. De emotionele uppercut van 2018! Wees gewaarschuwd, A Star is Born laat je achter als een emotioneel wrak. Bradley Cooper slaagde in het onmogelijke. Hij blies een wereldberoemd verhaal nieuw leven in met een doorleefde vertolking, castte een verbluffende Lady Gaga in de hoofdrol, zingt de pannen van het dak en trakteert ons op een rollercoaster van emoties. De film werd dik verdiend genomineerd voor 8 Oscars – o.a. Beste Film – en won de Oscar voor Beste Song (‘Shallow’).

Te zien op Telenet Play.


Psycho

Film. Nadat een medewerkster in een vastgoedkantoor ervandoor gaat met een hoop cash, komt ze terecht in het beruchte Bates Motel. De film uit 1960 van Alfred Hitchcock, met de bekende douche-scène, groeide uit tot een cultklassieker. Netflix pakte eerder ook al uit met de serie Bates Motel, die de jeugd van Norman Bates belicht.

Te zien op Netflix.

De beroemde douchescène uit ‘Psycho’. Beeld BELGAIMAGE

Woodstock

Documentaire. Wat bracht een half miljoen jongeren naar Woodstock? Het legendarische festival vond dit jaar 50 jaar geleden plaats.

Te zien op VRT.NU

Woodstock. Beeld John Dominis

Krijg onze kijktips elke avond in uw mailbox