Robbert Welagen: in goede handen (kennismaking)

Gepubliceerd op Auteur: koenarchief

bron: website van de schrijver

2015, Nijgh & van Ditmar
Vader worden of geen vader worden? Met deze vraag worstelt Erik Bergmans, illustrator en al vier jaar gelukkig samen met zijn vriendin. Het moment is daar. Maar zal een kind bij hem in goede handen zijn? Was hijzelf als kind in goede handen?

Deze vragen komen op scherp te staan als hij op station Amstel tijdens spitsuur een man ziet lopen die als twee druppels water op hem lijkt. Met zijn fiere tred, dure stropdas en aktetas is de man een andere, ‘betere’ versie van hemzelf. Is de gelijkenis maar optisch bedrog of is er meer? Om daar achter te komen, besluit hij zichzelf te volgen.

In goede handen is een ontroerend en beklemmend verhaal over familie, identiteit en herinnering.

‘Een op het eerste gezicht lichte, doorzichtige roman die bij nader inzien intrigerende diepzinnigheden bevat, zoals de schilderijen van de Amerikaanse schilder Edward Hopper.’ – Trouw

‘Knap, stimulerend en ontroerend.’ **** – Het Parool

‘Sfeerrijk en gelaagd.’ **** – De Standaard

‘Zelden mooier verwoord.’ – VPRO Gids

‘De Nederlandse Modiano.’ – NRC Handelsblad

‘Een vintage Welagen: heldere stijl, soepele, elegante zinnen, ingetogen.’ – De Groene Amsterdammer

‘Het is raadzaam om over je eigen kindertijd na te denken alvorens een nieuw leven te scheppen. Want, hoe zeker ben je ervan dat jij je kind niet aandoet wat je ouders jou hebben aangedaan?’ – Olivier Willemsen (auteur van Morgen komt Liesbeth)

Robbert vertelde in radioprogramma Nooit meer slapen over zijn nieuwe boek. Luister hier.

Één reactie op Robbert Welagen: in goede handen (kennismaking)

  1. Lincoln Georgis

    […]that will be the finish of this write-up. Right here you’ll come across some internet sites that we consider you’ll appreciate, just click the links over[…]