Eddy Demarez opnieuw aan het werk bij Sporza na ongepaste uitspraken | Topics.be

Gepubliceerd op Auteur: koenarchief

https://www.topics.be/eddy-demarez-opnieuw-aan-het-werk-bij-sporza-na-ongepaste-uitspraken-a16773224hln/?context=zoek%2F%3Fquery%3Deddy%2520demarez

Eddy Demarez opnieuw aan het werk bij Sporza na ongepaste uitspraken

Hij stond enkele maanden op non-actief, maar intussen is Eddy Demarez (53) opnieuw aan de slag bij de Sporza-redactie, achter de schermen weliswaar. “Een traject in het teken van herstel”, klinkt het bij de VRT. Afgelopen zomer werd Demarez van de buis gehaald na enkele ongepaste uitspraken over de Belgische basketbalvrouwen. Of hij in de toekomst ook terugkeert als presentator, is nog niet duidelijk.

DVS30 november 2021, 07:32
1 min

Eddy Demarez ©vrt
“Eddy Demarez is sinds kort weer aan de slag bij Sporza. Momenteel werken we met hem in vertrouwen aan een geslaagde terugkeer achter de schermen. Dit traject staat in het teken van herstel, we maken er om privacyredenen verder geen details over bekend”, bevestigt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem aan het Nieuwsblad. Op de vraag of op termijn een terugkeer òp het scherm mogelijk is, geeft de openbare omroep voorlopig geen sluitend antwoord. “We willen hier verder niet op vooruitlopen”, klinkt het.

De feiten dateren van augustus. Demarez liet zich – op een moment dat hij dacht niet meer in de ether te zijn – bijzonder ongepast uit over de geaardheid en het fysieke voorkomen van enkele van onze Belgische basketbalspeelsters die net terugkeerden van de Olympische Spelen in Tokio. Tijdens het gesprek was te horen hoe enkele personen, onder wie sportjournalist Eddy Demarez, speculeerden over de geaardheid van de vrouwen in de basketbalploeg. Er werden naamgrapjes gemaakt en enkele vrouwen werden omschreven als “een manneke” en “een kolos”.

De VRT liet eerder weten dat ze zich vooral willen inzetten op remediëring van de betrokken medewerkers. “Bovendien komt er ook een traject over inclusie en integriteit voor de hele sportredactie”, klonk het toen. De openbare omroep liet zich daarin adviseren door externe organisaties en ging ook in gesprek met de Belgian Cats.

Bekijk ook: Ann Wauters reageert op uitlatingen Eddy Demarez

Lees ook

De ‘zaak-Demarez’ verdeelt het land én de VRT: “Hem ontslaan lost het seksisme-probleem op de Sporza-redactie niet op” (+)

Documentaire over Ann Wauters: op weg naar haar laatste kunstje

Print