Dit mag u niet missen op tv vanavond | De Morgen

Gepubliceerd op Auteur: koenarchief
Dit mag u niet missen op tv vanavond | De Morgen

Dit mag u niet missen op tv vanavond

 de beste en meest opvallende programma’s van de dag en ontdekkingen op Netflix, Play More en co. Het volledige overzicht van de ‘gewone zenders’ vindt u in de 

Vanavond op tv

The Broken Circle Breakdown

Vrolijk gaat u niet worden van deze melancholische prent van Felix van Groeningen, over twee ouders (meesterlijk vertolkt door Veerle Baetens en Johan Heldenbergh) met een ernstig zieke dochter die daar elk op een andere manier mee omgaan. Er vloeien tranen, en ook aan de andere kant van het scherm houdt u het onmogelijk droog.

Om 23.25 uur op VTM.

La fille inconnue

Een film van de gebroeders Dardenne, en dus een goede basis voor een geslaagde avond op de canapé. De rotgetalenteerde Adèle Haenel staat wederom als in huis in haar rol als een huisarts die aan het einde van haar werkdag een patiënt weigert, die daags nadien dood wordt teruggevonden. Uit schuldgevoel gaat ze op zoek naar de identiteit van la fille inconnue.

Om 23.55 uur op NPO 2.

De wereld draait door

Matthijs van Nieuwkerk zegt De wereld draait door vaarwel. Na 15 seizoenen en meer dan 2.400 afleveringen zit de legendarische talkshow er voorgoed op. Een groot verlies.

Om 19 uur op NPO 1.

Frenzy

De voorlaatste film van Hitchcock en in zekere zin een terugkeer naar zijn roots, met een thriller zoals hij ze in de jaren 40 maakte, maar dan met veel bloot en expliciet geweld.

Om 22.55 uur op CAZ.

Het beste op Netflix en co.

‘Dare Me’

Tienerdrama gebaseerd op de gelijknamige mystery novel van Megan Abbott. Relaties komen onder druk te staan en verhoudingen veranderen wanneer ex-cheerleader Colette French coach van het cheerleaderteam wordt en die positie vooral gebruikt om haar frustratie te uiten.

Op Netflix.

La trêve

Tweede seizoen van een machtige misdaadreeks die ten zuiden van de taalgrens is bedacht en verfilmd. Yoann Peeters, inspecteur-protagonist, heeft zijn functie neergelegd, maar eigenlijk niet echt, want anders zou er geen materiaal zijn voor een tweede seizoen.

Op Netflix.

Narcos: Mexico

Narcos keert terug naar de Mexicaanse drugshandel. In het tweede seizoen van Narcos: Mexico bouwt drugsbaron Miguel Felix-Gallardo zijn imperium uit. 

Op Netflix.

Get me Roger Stone

Volg de opkomst, ondergang en herrijzenis van politiek strateeg Roger Stone, die al tientallen jaren een invloedrijk lid van het Trump-team is.

Op Netflix.

Affliction

Hoe kan een dodelijk virus zich van patient zero zo snel verspreiden over een groot gebied, zoals we nu zien gebeuren met het coronavirus? De aangrijpende docu Affliction gaat terug naar 2014, toen in Guinee een ebola-epidemie uitbrak. Het uiterst besmettelijke virus verspreidde zich algauw over de hele westkust van Afrika.

Kijk nu op De Morgen ›

AfflictionBeeld rv
Koen