De Apple TV screensavers installeren op je Mac – appletips

Gepubliceerd op Auteur: koenarchief


De Apple TV screensavers installeren op je Mac

De Apple TV vierde generatie of nieuwer zijn voor voorzien van prachtige screensavers, ook wel Aerials genoemd. De schermbeveiliging bevat allerlei korte en haarscherpe video’s met beelden van China, Hawaï, Londen, New York, San Francisco, etc. Sinds tvOS 13 zijn er ook onderwaterbeelden beschikbaar.

De screensavers bevinden zich op Apple servers en worden in willekeurig volgorde geladen op de Apple TV. Zo zijn er dag en nachtversies beschikbaar en weet je nooit welke je te zien krijgt. Dankzij John Coates is het ook mogelijk om deze schermbeveiliging te gebruiken op de Mac.

Apple TV screensavers voor Mac

Sinds de lancering van de Apple TV HD heeft John de screensavers verwerkt in een schermbeveiliging voor de Mac. Deze kun je raadplegen op zijn GitHub pagina. De afgelopen jaren heeft hij de screensaver voorzien van updates, onlangs heeft hij ook de onderwaterbeelden en kun je sinds macOS Catalina de instellingen voor de schermbeveiliging aanpassen. Daarnaast kun je sinds macOS 10.15 ook de HDR-versie van de screensaver downloaden en gebruiken.

arieal

Apple TV screensavers installeren

Download de meeste recente aerial.saver.zip versie via deze pagina. Open daarna het zip-bestand op je Mac en dubbelklik op ‘Aerial.saver’. Mogelijk wordt het open verhinderd door gatekeeper, open dan  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beveiliging en privacy ▸ Algemeen ▸ en klik op ‘Open toch’.

Apple TV screensavers installeren

Hierna open je  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bureaublad en schermbeveiliging ▸ Schermbeveiliging en scrol in de navigatiekolom omlaag en klik op ‘Aerial’. Vanaf nu wordt deze screensaver gebruikt op je Mac.

Opties aanpassen en extra’s downloaden

Via de schermbeveiligingsopties kun je jouw favoriete video’s selecteren via het tabblad ‘Videos’, vink de locaties uit als je deze niet wil gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om de beelden te downloaden, tik hiervoor op de plus-knop. Wanneer je dit niet doet zal de schermbeveiliging bij aanvang de beelden tijdelijk downloaden, klik op het tandwiel voor meer opties. Tot slot kun je het gewenste beeldformaat wijzigen en de schermen waarop de beelden te zien zijn.

Voorbeeld Apple TV screensaver mac

Via de overige tabbladen kun je ondermeer de tekst van de locaties aanpassen en in welke hoek deze weergegeven moeten worden. Ook de tijd, cache en helderheid van de schermbeveiliging kun je via deze opties aanpassen.

info
Auteur Wesley Fabry
Bijgewerkt 23/11/2019 12:39
Categorie Apple TV, macOS
Feedback Probleem melden
Delen






Reacties


Een reactie toevoegen:



Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iPhone, iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…